Lelystad Airport in nevelen gehuld”, een documentairefilm van cineast Rob de Wind, wordt a.s. vrijdag 7 september vertoond in De Heerd, Griftstraat 8, Heerde aanvang 20.00 uur.  De avond wordt georganiseerd door D66/Groenlinks Heerde. Jules v.d. Weerd van de actiegroep Hoog over Wezep is aanwezig voor  het beantwoorden van vragen.

Oud-politicus Jan Terlouw, die op 11 juli 2018 te Dalfsen de premiere van deze documentaire inleidde, reageerde door de filmmaker alleen maar te kunnen complimenteren. “Het is een erg mooie film, kwalitatief mooi, heel volledig, alle onderwerpen worden belicht, helder gesproken door iedereen. Een prachtfilm.” Na deze eerste filmvertoning volgde een staande ovatie in de bomvolle zaal.

Je ziet dat het kapitaal, dat geld wil verdienen door de markt uit te breiden, altijd weer lijkt te winnen. Je ziet ook dat ministeries ook niet ongevoelig zijn voor die krachten. De regering is voor een groot deel eigenaar van Schiphol, ja en dan is het moeilijk, dat zie je”, aldus oud-politicus Jan Terlouw, die het openingswoord deed bij de première van de film ‘Lelystad Airport in nevelen gehuld’ (Bron RTV Oost – Oscar Siep)

De film, gemaakt door producent/regisseur Rob de Wind, geeft oa inzicht in de gebrekkige informatievoorziening rondom de aanleg van Lelystad Airport.

Uitgelicht
Blog/nieuws
Meedoen
Agenda
Terug naar nieuwsoverzicht