Dianneke Landman

“Ik ben een gevoelsmensen en mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen” zo kwam ik na 15 jaar weer terug in de politiek van Heerde voor D66 en in samenwerking met GroenLinks.

Wil je als kleine gemeente wat in de melk te brokkelen hebben dan moet je het samen doen. Door mensen en organisaties vroeg te betrekken wordt een vraagstuk “van ons allemaal” en niet langer van een persoon, een organisatie of gemeente alleen. Vertrouwen, luisteren, en jezelf blijven is de basis.

Zo heb ik ook jarenlang knelpunten in de zorg en onderwijs, ook als het gaat om financiën, aangepakt.

Silvia van Amerongen

Als geboren en getogen hagenees, gewerkt en geworteld in de lokale gemeente­­politiek voor GroenLinks, ben ik na 40 jaar met volle overtuiging met man en dochters naar Heerde “geëmigreerd”. Nooit spijt van gehad; het gevoel van levens­kwaliteit is hier zo veel beter met veel groen, rust en ruimte.

Progressieve lokale politiek hoort bij mij, dicht bij de gemeenschap, je weet waar het echt over gaat. Ik ga er ook deze keer weer voor.

Hoewel ik een politieke alleseter ben, ligt mijn hart vooral bij de thema’s democratische vernieuwing, duurzaamheid & biodiversiteit en wonen.

Joost Dikker Hupkes

Door actief te participeren wil ik daad zetten bij de woorden: ik geloof in demo­cratie. Inwoners hebben een gemeente nodig die luistert en de juiste voor­waarden schept voor wonen, onderwijs en zorg.

Ondertussen moet dit gerealiseerd worden met beperkte middelen. Daarom is een gemeente­raad nodig die creative keuzes durft te maken voor de toekomst.

Ik woon al twaalf jaar in Wapenveld met mijn vrouw en drie kinderen.

Geraldine Kwekkeboom

In 2014 heb ik me aangesloten bij de fractie omdat vanaf de zijlijn roepen geen optie is als je wil dat de dingen anders gaan.

Milieu en ruimtelijke ordening zijn de onderwerpen waar ik mij mee bezighoud. Daar ben ik namelijk ook in mijn dagelijkse (werkzame) leven veel mee bezig als data steward bij Vitens (‘Elke druppel duurzaam’) en energiecoach in mijn vrije tijd.